מושגים קולינארים שיעשו לכם סדר

כשמסתובבים בפריז כמעט בכל כמה צעדים ניתן למצוא פטיסרי, בולנז'רי, שוקולטרי ועוד כל מיני מקומות המסתיימים ב"רי". אז מה ההבדל בין ביסטרו, פטיסרי, בולנזרי ובראסרי? איפה אוכלים ארוחה קלה ואיפה ארוחה שהיא טקס שדורש זמן ותשומת לב ? מה ניתן לאכול בבולנז'רי ומה בפטיסרי ?
בדיוק בשביל זה הכנתי עבורכם את המדריך למושגים הקולינארים כך שתגיעו לפריז, תוכלו כבר להכיר את המושגים הקולינארים ולהינות מהשפע שיש לעיר להציע.

בולנזר'י

בולנז'רי הוא בית מאפה אשר מתמחה באפיית לחמים המגישה לחם, בגטים, ומאפי בוקר דוגמת קוראסון.בשנים האחרונות נוספו לבולנז'רי שולחנות המגישים אוכל המבוסס על דברי המאפה (כריכים) או מאפים נוספים(דניש, בריוש, עוגות) בנוסף לקפה. בבולנז'רי כל המאפים והבצק חייבים להיות מיוצרים במקום. על פי חוק משנת 1998 יש כמה כללים שבולנז'רי חייבת לעמוד בהם: הכנת הבצק והאפיה נעשים במקום החומרים להכנת הבצק והמוצרים יהיו טריים בלבד (אסור קפוא או מופשר) חומרי הגלם לבגט יהיו אך ורק קמח, מים, מלח ושמרים מחיר הבגט והקרואסון מפוקחים ועל כן מקובל ברוב הבולנז'רי למכור גם עוגות, כריכים וקפה במחירי השוק (צריך להרוויח משהו).

Boulangerie

פטיסארי

פטיסרי הוא השם הצרפתי למקום המתמחה במוצרי מאפה מתוקים- קינוחים. במקום המתמחה בפטיסרי תמצאו מגוון של מאפים מתוקים ומפנקים, העשויים אחד אחד בתהליך מוקפד ומלא בתשומת לב. פטיסרי היא אמנות האפייה המעודנת, המציגה סימפוניה של טעמים המגיעים אל חושי הטעם שלנו בזה אחר זה. תוכלו לזהות פטיסרי דרך חלונות הראווה המציגים את דברי המתיקה השונים. בכל פטיסרי (עפ"י חוק) חייב להיות אופה מוסמך לתואר "פטיסר" או שף קונדיטור. מספרים, כי המאפיה הראשונה אשר כונתה "פטיסרי" נוסדה בשנת 1730 בפריז, בשם "סטורר" – והיא קיימת עד היום. פטיסרי "סטורר", אשר המציאה מגוון מיני מתיקה וביניהם את ה"באבא או רום" המפורסם (מעין סברינה קטנה עם בצק המכיל שמרים, טבול ברום, ובתוכו קרם רך ומתוק ולעיתים גם נגיעה של פירות בטעמים חמצמצים שמשלימים את המנה), הוקמה על ידי הקונדיטור ניקולא סטורר, שהיה שף פטיסייר (כלומר, זה שהיה אחראי על הקינוחים של מלך צרפת לואי ה – 15). מאז ועד היום, היא ממוקמת באותה פינה ברחוב והאווירה בה עתיקה וייחודית.

פורמג'י

חנות אשר מתמחה אך ורק בגבינות מכל הסוגים והבשלות. אם רוצים גבינה באיכות טובה טעימה ומיוחדת יש להגיע לפורמג'י.
אחת הפורמגיות הכי טובות בפריז היא של לורן דובואה. שם תוכלו למצוא גבינות ברי עם תאנים, אגוזים, גבינת עזים עם פיסטוק, קממבר עם קלבדוס ועוד טעמים נוספים ומעניינים. החמות תוכלו למצוא בין היתר גבינות מחלב כבשים, בקר ועזים, כולן עשויות בעבודת יד במרתף מיוחד, המעניק תוספת טעם ייחודית לארומה של הגבינות המשובחות.
זוהי נקודת חובה אצל חובבי הגבינות.

לורן דובואה פריז
גבינות בפריז

ביסטרו

מסעדה שכונתית קטנה ולא יקרה שמוגש בה מגוון מצומצם של מנות אוכל, יין ועוד המגישה תבשילים ביתיים מהמטבח הצרפתי כגון תבשילי בשר בבישול ארוך, נתחי קצבים, בשרים צלויים ועוד. בדרך כלל במסעדות פאר צרפתיות ארוחה נמשכת זמן רב (3-4 שעות), אך בביסטרו ההגשה הינה מהירה יחסית ומוגשת בשולחנות ישיבה קטנים . וצפופים. בביסטרו לא יהיו תפריטים, אלא תפריט הכתוב על לוח גיר מחיק.

ביסטרו צרפתי
ביסטרו צרפתי
ביסטרו צרפתי

ברסארי

מסעדה פשוטה המגישה אוכל פשוט ומנות בסיסיות ובצידן משקאות אלכוהוליים ובעיקר בירה מחבית. הבראסרי פועל לאורך כל שעות היום וגם בשעות הקטנות של הלילה בראסרי מציע שירות פחות מוקפד ממסעדה ובכל שעות היממה, אבל ברמת שירות יותר מאשר נקבל בביסטרו. מנה בסיסית שנמצא בכל בראסרי תהיה סטייק וצ'יפס. מקור השם ברסארי הוא מהמושג Brassée La Biére שהוא מבשלת בירה בצרפתית. הברסרי התפתח מהשפעה גרמנית, באזור אלזס ומשם הגיע לפריז.

מסעדה

מסעדות בפריז הן משהו מיוחד שכן מקומות אלו פתוחים ל 2 סרויסים בלבד. הגשת צהריים שהיא לרוב משעה 12:00-14:00 והגשת ערב לרוב מהשעה 18:30-22:30. חובה להזמין מקום למסעדה שכן מספר המקומות בה מוגבל וכמו כן היא עובדת גם זמן מועט ולכן הסיכוי להיכנס ללא תור הינו אפסי. המסעדות אינן עשירות בתפריט שלהן אלא יש להן תפריט מצומצם, והן מתמחות במנות שהן מוציאות למשל, מסעדת בשרים , מסעדה סינית ועוד. מסעדות בעלי כוכב משלן שם הסיפור קצת שונה. שעות הפתיחה לרוב אותן שעות אך המחירים להגשת צהריים זולים יותר מאשר הגשת הערב . אז מי שרוצה להתנסות ולאכול במסעדה בעלת כוכבי משלן יכול לעשות זאת אם ייבחר לאכול בשעות הצהריים. בנוסף מסעדות רבות מהוות גם מקום מפגש ובילוי. מסעדה יכולה להיות מוסד עצמאי או חלק ממכלול גדול יותר, כמו רשת או בית מלון.

מסעדה בפריז

בית קפה

תרבות בתי הקפה הגיע לפריז מוינה יחד עם הקרואסון, בגט והעוגות. בשנים האחרונות נפתחים בפריז בתי קפה כאלה שאפשר לשתות בהם קפה העשוי מפולים איכותיים, שנטחנים במכונה על ידי בריסטה שיודע איך לטפל בכל בפולים, ולכן מתקבל קפה איכותי וטוב ממש כמו בארץ. בבתי הקפה מגישים בעיקר קפה ובמחיר מפוקח ועפ"י החוק הצרפתי אורח יכול לשבת על כוס קפה גם כמה שעות טובות, ולמלצר או בעל בית הקפה אסור לגרש את הלקוח הלא כלכלי. לכן רבים מבתי הקפה החלו להגיש גם אוכל קל כמו כריך, עוגה או אפילו מרק. רוב בתי הקפה פתוחים באופן רצוף ומגישים את כל התפריט כל היום.
שימו לב גם בברסארי לרוב נמכר קפה, אך הקפה ללא טעם כלל. אם רוצים קפה איכותי וטוב יש להגיע לבית קפה. מצורפת פה רשימה קטנה של בתי קפה איכותיים וטובים המגישים קפה טוב. בית קפה אחד בכל רובע
( לחצו על שם בית הקפה והוא ייפתח לכם בגוגל מפות)

מסלולים מותאמים אישית לפריז
בית קפה בפריז

אז עכשיו, אחרי שלמדנו מה הוא כל מוסד, כל שנותר זה לצאת אל העיר ולהנות מהמגוון הקולינארי שיש לפריז להציע

מסלולים מותאמים אישית לפריז
פריז עם גל
גל שטיינר

היי נעים להכיר שמי גל שטיינר יניב אני  מומחית ויועצת לענייני  תיירות בפריז ומתכננת לכם טיול חלומי, עם כל השיק והאלגנט בהתאמה אישית  במסלול ייחודי לכם.

פוסטים אחרונים
גל שטיינר

היי נעים להכיר שמי גל שטיינר יניב אני  מומחית ויועצת לענייני  תיירות בפריז ומתכננת לכם טיול חלומי, עם כל השיק והאלגנט בהתאמה אישית  במסלול ייחודי לכם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות על פריז

תפריט נגישות